|
|
|
|
Riviera ile sızmanın farkı
Ülkemizde de dünyada olduğu gibi iki tür zeytinyağı tüketiliyor. Birincisi sızma, diğeri de riviera. Pek çok kimse hangisini nerede tüketeceğini bilmiyor. Noel Micaleff sızma ve riviera arasında farkı şöyle anlatıyor: "Sızma zeytinyağı; 0.8 asidi geçmeyen, yemelik özelliği düzgün olan yağdır. Yemeğin tadını bir miktar etkilediği, ağırlığı hissedildiği için yemek pişirilirken pek kullanılmaz. Ama pişmiş yemeğin üstüne ilave ederseniz aroması ve lezzetiyle o yemeği daha da güzelleştirir. Ayrıca sızma zeytinyağı salataya en çok yakışan yağdır. Riviera ise yemek pişirilirken kullanılır. Riviera yine saf zeytinyağıdır, sızmanın özelliklerine sahiptir ama daha hafiftir. Asit derecesi 0.5'i geçmez."
|
|
|
|
|
|
|
|
|