Ekşili piliç
Etleri sırasıyla 3 çorba kaşığı nişasta ve yumurtaya bulayıp, üzerini streçle örtüp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Kalan nişasta ve ketçapı karıştırın. Karıştırmaya devam ederek su, sirke ve tozşekeri ekleyip, hızlı ateşte yine karıştırarak kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve hafif koyulaşıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Isıtılmış yağda soğanları hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin, ananasları ekleyip, 1-2 dakika daha soteleyin. Karıştırmaya devam ederek etleri katıp, 5 dakika pişirin. Üzerine ketçaplı sosu gezdirin. Tuz ve karabiber serpip, kapak kapatın. 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 1 adet yumurta
* 1.5 çorba kaşığı ketçap
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 3 dilim ananas
* Tuz
* Karabiber
|