|
|
Zengin salata
Makarnayı kaynar, tuzlu bol suda arzu ettiğiniz kıvamda pişirip, süzün. Kaynar bol suda brokolileri hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin ve hemen delikli kepçe ile soğuk suya alın. 2-3 dakika bekletip, süzün. Etleri, iki çorba kaşığı ısıtılmış yağda, tavayı hafif sallayarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Makarna, brokoli, et, domates, kırmızıbiber, taze soğan, siyah zeytin ve enginar kalplerini iyice harmanlayın. Kalan zeytinyağı, krema, limon suyu ve toz şekeri kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın, makarnanın üzerine gezdirin ve harmanlayın. Fesleğen ve taze soğanın yeşil kısımlarını serperek servis yapın. MALZEMELER 4 kişilik * 200 gr. midye makarna
* 250 gr. brokoli
* 80 ml. zeytinyağı
* 2 adet piliç göğüs 250 gr. kiraz domates
* 1/2 adet etli kırmızıbiber
* 6 adet taze soğan
* 16 adet siyah zeytin
* 250 gr. enginar kalbi
* 150 gr. krema
* 1 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı fesleğen
* 1 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı
|