Şeftali güzellemesi
Şeftalinin kabuklarını soyup, dilim ya da küp şeklinde doğrayın. Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin. Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye katın, içine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp ılıtın. 1 poşet kremşantiyi içine katıp, mikserle iyice çırpın. Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat bekletin. Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip, servis yapın. MALZEMELER 6 kişilik * 1/2 kg. şeftali
* 2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 poşet krem şanti
* 1 çorba kaşığı hindistancevizi
* 1 paket vanilya
|