Piliçli biber sarma
Kırmızı biberleri hafifçe haşlayın, kabuk ve çekirdeklerini çıkartıp, uzunlamasına ikiye kesin. Etlerin şişlerini çıkartın, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin, 15 dakika pişirin ve iri doğrayın. Patates, maydanoz (süslemek için biraz ayırın), nane, karabiber ve sarmısağı iyice harmanlayın. Biberlerin geniş taraflarına 1'er tatlı kaşığı patatesli harçtan, üzerlerine de parça piliç etlerinden koyup sarın. Birer lokmalık aralıklarla kürdanlayıp, keskin bir bıçakla dilimleylin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu çırpıp, biberlerin üzerine gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1/2 kg. büyük boy etli kırmızı biber
* 300 gr. tavuk şiş tava
* 1 adet patates
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 diş sarmısak
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Tuz
|