Bayıldım mantı
Unun ortasına yumurta, sirke, sıvıyağ ve alabildiği kadar su katın. Orta sertlikte bir hamur yapın ve 15 dakika bekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurun. Kıyma ve ince kıyılmış maydanozu katın. Karabiber ve tuz serpin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklavayla açın. Önce dikey, sonra yatay biçimde kesin. Harcı, karelerin ortasına koyun. Yufkanın kenarlarını katlayın. Sosu için domates ve soğanı tavada birkaç dakika pişirin. Döğülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve 1 su bardağı et suyunu katın. Mantıları bir güvece alın. Üzerine sosu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 1 kg. un
* 1 adet yumurta
* Yarım kahve fincanı sıvıyağ
* Aldığı kadar un
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet soğan
* 250 gr. kıyma
* 1 demet maydanoz
* Tuz
* Karabiber
Sos için:
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* Karabiber n Tuz n 1 su bardağı et suyu
|