|
|
Lezzet Güneşi
Pırasalı çin böreği Ön hazırlık olarak böreğin içini hazırlayın. Soğanı ince kıyıp, 4-5 çorba kaşığı ayçiçek yağında kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin. 2 dakika sonra kıymayı ve ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin. 2 dakika sonra kıymayı ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürmeye başlayın. Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin geniş kısmına önceden hazırladığınız sebzeli harcı yerleştirin. Yufkanın yan kenarlarını içe katlayın. ardından rulo olacak şekilde hepsini tek tek sarın. Sonra börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
* 3 adet yufka
* 2 adet yumurta akı
* 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
* 150 gr. kıyma
* 4 adet orta boy pırasa
* 1 adet havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 1.5 su bardağı süt
* Tuz
* Karabiber
* Galeta unu
* 3 adet beyaz lahana yaprağı
|