Peynirli bisküvi
Kaşar peyniri, tereyağı, un ve çörekotunun yarısını karışım toplanana kadar robottan geçirin. Hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dörde bölüp, her birini 3 cm. çapında rulo şekline getirin ve streçleyip en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Rulo şeklinde hazırladığınız hamurları 5 cm'lik dilimlere kesin, 2'şer cm. aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin ve bisküvilerin üzerine yumurta sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Not: Pişirilmemiş bisküvi hamurunu buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Şayet hamuru dondurursanız bu süre 1 aya kadar uzar.
MALZEMELER * 175 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 200 gr. tereyağı (kıyılmış)
* 2 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı çörekotu
* 1 adet yumurta (1 çorba kaşığı su ile çırpılmış)
|