|
|
Dürüm
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını çukurlaştırıp yumurtaları kırın. Tuzu ve suyu katın. Sert bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin. 12 eşit parçaya bölün. Üzerine nişasta serpin. Hamur parçalarını yassı hale getirin. Düz bir zemin üzerinde oklavayla olabildiğince ince açın. Hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. 12 adet yufkanın üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Son yufkanın üzerine dövülmüş fıstık serpin. Diğer üç yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, fıstıkların üzerine dizin. 2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun. Oklavalar karşılıklı gelecek şekilde yufkaları oklavaya sarın. Ortada buluşan oklavaları yufkaları buluşturmadan dikkatlice çıkarın. 3 parmak genişliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye rulolar altta kalacak şekilde dizin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın. Üzerine yağlı kağıt koyun. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. Fırından çıkarttığınız tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER * 1 kg. baklavalık un
* 3 adet yumurta
* 1/2 çorba kaşığı tuz
* 2 su bardağı su
* 1/2 kg. nişasta
* 400 gr. tereyağı
* 2,5 su bardağı antepfıstığı
Şerbet: * 1 kg. şeker
* 3.5 su bardağı su
|