| | Bardacık inciri başka Kuru incirin bir öğün yemek kadar besleyici olduğu çok eski çağlardan beri biliniyor. Önce yazın başlarında morumsu renkli patlıcan inciri ile kısa süre sonra kurutulmaya başlanan sarı renkli lop incir çıktı Alaçatı pazarına. Aydınlıların 'yemiş' dedikleri türden incirler. Turistlerin...devamı |
|
| | Birahanede tarihi yudumlama zevki Yaklaşık 500 yıl önce bir karı koca evlerinde bira üretmeye başladı. Bugün Prag'ta pek çok turistin uğrak yeri olan, U Fleku adlı birahaneye dönüşen bu ev, biraseverleri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bazı yemek yenecek, içki içilecek yerler vardır, ne yemekleri çok iyidir ne de içkileri...devamı |
|
| | Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun Şu günlerde geleneklerimizi sürdüren nice evde vişne reçeli tencereleri kaynıyor, pişirilen reçeller kıvamlandırılıyor. Pastanelerde taze vişne ile yapılmış tartlar gözü, damağı okşuyor. Önce epeydir tadını unuttuğum nefis bir vişne suyu bana bu güzelim meyveyi hatırlattı. Ardından bir...devamı |
|
| | Yazın en serin içkisi Tarih öncesinden yadigâr bir sıvı olan biranın kökeni, bizzat uygarlığın kökeniyle iç içe. Mısır kayıtları, en az 17 tür biradan söz ediyor. Bira, modern dünyaya yolculuğunda insanlığa yardım eden ilk içki olarak biliniyor; nedeni de insanlık geliştikçe sosyal, dinsel, ekonomik yaşamın...devamı |
|
| | Unutulan bir tat: 'Gül gibi şarap' Şarap tutkunları kırmızı veya beyaz arasında genellikle kesin bir seçim yaparlar ve her özelliğiyle arada kalan roze akla gelmez bile. Oysa roze, soğutularak içmek için idealdir. Ava boğucu; yaz, kış aylarında kendisini hiç özletmemeye niyeti varmışçasına bütün görkemiyle üzerimize...devamı |
|
| | Bir kitap okudum dünyam değişti (2) Arman Kırım'ın Amerikalı bir yazardan naklettikleri üzerindeki sohbetimizi sürdürüyoruz. Kırım'ın aktardığı diğer bir 'bilgi', ünlü köpüklü şarap şampanyanın kökenine dair. Kırım'a göre şampanya, Dom Perignon adında Fransız bir keşiş tarafından icat edilmiştir (Dom Perignon...devamı |
|
| | Yemek düşmanlığının altın çağındayız Yemek yemekten mutluluk duymak, kadınlar arasında neredeyse ayıp sayılıyor. Şimdilerde güzellik anlayışı sıfır beden etrafında dönüyor. Tombulların makbul sayıldığı dönemler çoktan geride kaldı.... Amerikalı efsanevi sinema yıldızı Elizabeth Taylor'a büyük hayranlık duymam boşuna değil.devamı |
|
| | Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor Ünlü restoran zinciri Nobu'nun Londra'daki şubesinin baş aşçılığını da yapan Takemura, yaz boyunca İstanbul'da Japon mutfağından örnekler sunacak. Şefin sırrı enfes soslarında gizli. Profesyonel Japon mutfağındaki üstünlük, aşçılarının deneyim ve ustalıklarında yatıyor. Çiğ balık ve deniz...devamı |
|
| | Bu yoğurdu sarmısaklasak Kokusundan rahatsız oluyorsanız lezzetten fedakârlık edip sade yoğurdu kaşıklarsınız. Ama sarımsaklısını seçerseniz mantıdan cacığa, o yoğurdun girdiği yemek en az birkaç sınıf atlayacaktır. "Bu yoğurdu sarmısaklasak da mı saklasak, sarmısaklamasak da mı saklasak?" İki açıdan bana çok...devamı |
|