kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seksapalitemde doğallık etkili!..
Seksapalitemde doğallık etkili!..
Benim yarışım kendimle

Seksapalitemde doğallık etkili!..

6 ay önce çıkardığı 'Apayrı' adlı albümüyle beklediği başarıyı yakalayamayan Hande Yener, 'Hande Maxi' isimli bir single çıkarttı. Yeni albüm için cesur pozlar veren Yener, Madonna'ya olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Hande Yener'in iki yıl önce çıkarttığı 'Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor' isimli albümü 1 milyon satış rakamına ulaşmasına karşın, 6 ay önce çıkarttığı 'Apayrı' albümü sadece 200 bin sattı. Son albümünde sound değişikliği yapan ünlü popçu, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Yener, şimdi ise yoluna yeni single albümü 'Hande Maxi'yle devam ediyor. 3 yeni, 3 de cover şarkının yer aldığı albüm için oldukça iddialı pozlar veren Yener, son günlerde Madonna'ya olan benzerliğiyle adından söz ettiriyor. Verdiği pozlarda vücudunu cesurca sergileyen Yener; "Benim seksepalitemde doğallık ve sadelik etkili" diyor. 2 yıldır birlikte olduğu Arda Can ile de yollarını ayıran Hande Yener, "Ben aşksız duramam!" diyor.

* 'Apayrı' albümüyle yaptığınız değişiklikler hayranlarınız tarafından çok beğenilmedi... Ben kendimi bildim bileli değişime açık biriyim. Hem mesleğim gereği, hem de bir dinleyici olarak müziğe olan tutkumu gün geçtikçe taze tutmaya çalışıyorum. Beni etkileyen beğendiğim her şey, doğal olarak müzik kaderimi belirliyor. Bazı insanlar değişim yapmaktan rahatsız olur, hoşlanmaz ya da gerek duymaz. Ama bana göre benim mesleğim değişim gerekliliği gösteren bir iş. Teknoloji ilerledikçe soundlar o kadar hızla değişiyor ki, kendimi bu değişimin içinde görmek vazgeçilmezim oldu. Bunu uygulamamak beni, çoğu kişinin de yaşadığı kaosa sokacak gibi hissediyorum. Bugüne kadar yaptığım her albümümün arkasındayım ama onların benzerlerini yaparak gelişmem mümkün değil. Bugüne kadar yaptığım albüm ve klipler, önce şaşırttı sonra kabul gördü. Bu yüzden bana göre zaman beni eskitmeyecek hep yenileyecek.

KENDİMİ ENGELLİYEMİYORUM

* Son albümünüz kabul görmedi. Bir önceki albümünüz 'Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor'daki şarkılar ise hâlâ çalıyor. Bu sizi rahatsız ediyor mu?
Bana göre yaptığım her albüm kendi zamanında güzeldi. Bazıları da klasik oldu. Bu benim için gurur verici. Rahatsız olmuyorum. Olmayacağım da! Ben hep yeniliğin peşinden koşmaya devam edeceğim.

* Saç renginiz ve kıyafetleriniz tamamen değişti. Aslında birçok kişi bunun uzun sürmeyeceğini düşündü. Ama siz bu değişimle devam edeceğinizi çıkarttığınız 'Hande Maxi'de de gösterdiniz... Ben memnun olmadığım için değil, kendime engel olmadığım için değişiyorum. Ve bu değişim sürekli devam edecek. Kendimi hiç bir zaman durdurmayacağım.

* Bunu farklı olmak için mi yapıyorsunuz. Gerçekten kendinizi daha iyi ifade ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Kesinlikle içimden geldiği için ve uyanışta olduğum için... Şu an yine yeni bir şey yapmaya çalışıyorum. Bu kendimi de müziğimi de en iyi ifade etme biçimim. Kendimi tekrarlamadığım için çok iyi hissediyorum. Dinleyicim de bunu bildiği için ne yaptığımı anlıyor. Bence benim değişimlerime alıştılar.

DİNLEYİCİYE İYİ BİR ÖRNEĞİM

* 'Albüm satmadığı için single çıkarttı' eleştirilerine hazırlıklı mısınız?
Hiç böyle düşünüleceğini sanmıyorum. Apayrı albümümün satışından da başarısından da çok memnunum. Ayrıca bu single, 'Apayrı' albümünün başka bir boyutu. Bu nedenle sonuçtan çok memnunum ve yoluma devam ediyorum. Satışı kötü etkileyen tek şey maalesef teknoloji. Bir yerden veriyor, bir yerden de alıyor. Ama bunlar ticari konular günün sonunda yaptığım müziğin kalitesi ve güzelliği önemli. Şu an müzikte hangi boyutta olduğumu başka bir kaygım olmadığını anlatabileceğim en güzel yer, bence hem 'Apayrı' albümüm hem de 'Hande Maxi'dir.

* Birçok yapımcı, sanatçılar sound değişliği yapmak istediği zaman, 'Hande Yener değişiklik yaptı albüm satmadı' diye örnekler veriyor... Dediğim gibi herkes değişimi kolayca uygulayamaz. Öyle olsaydı zaten her şey mükemmel olurdu. Ülkemizde sanatçıyı, iyiye ve doğru müziğe yönlendirebilecek, müzikte dört dörtlük olan bir yapımcı üzgünüm ama ben pek göremiyorum. Desteklense eminim herkes olduğundan daha iyi olacaktır. Ama bana göre insanın içinde bu varsa kimse dur diyemez. Bence ben sadece dinleyiciler için iyi bir örneğim.

MADONNA ÇOK ÖZEL BİRİ

* Çektirdiğiniz fotoğraflar bana Madonna'nın pozlarını hatırlattı...
Bence güzel bir fotoğraf... Ben değişimlerin peşindeyim. Güzel bir fotoğraf çekimi yaptığımı düşünüyorum. Madonna çok özel biri ve bence etkilenmemek mümkün değil. Ve taklit etmek de mümkün değil.

* Son klipleriniz ya da fotoğraf çekimlerinizde seksiliğiniz çok ön planda. Siz kendinizi seksi görüyor musunuz? Seksilik herkese göre değişen bir kavram. Bana göre benim seksapelitemde sadelik ve doğallık etkili.

* Bu değişikliğiniz devam edecek mi? Yaptığım hiçbir şeyi tekrarlamayı düşünmüyorum. Şu an başka, güzel, sürükleyici ve yeni soundlara sahip parçalar yapacağım. Çok güzel çalışmalar yapıyorum. Ben bir örneğim. Ve müzik severler benden çok daha değişik şarkılar dinleyecekler.

Esin ÖVET DOĞAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yiğitgil yanlış yönlendiriliyor
 'İstersen sevgilin olurum' diyen bir sapığım var!
 Bu tiyatronun tek sponsoru var: Halk
 Akropolis Tapınağı'nda ilk kez Amerikan filmi çekilecek
 Seksapalitemde doğallık etkili!..
 Ekrana 'darbe' vurmaya geliyorlar!
 'Bölünmek isteyenler bölünsün!
 Biseksüel değil homoseksüel
 Kocasını unuttu
 Milyon dolarlık bebek
 Nicholson hastanede
 Oyunculuğa alıştı
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kendi filmini ağlayarak izledi
Yönetmenliğini ve senaryo...
RAHŞAN GÜLŞAN
Dayak kötüdür dürüstlük iyidir
Bundan önceki...
ÖZAY ŞENDİR
Bu da İslami çöpçatan sitesi...
Geçen hafta modern kadın...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Paklalı süzme
Unun ortasını havuz...
Öğretmenin gözünü bağırsak ilacı açtı
Öğretmenin gözünü bağırsak ilacı açtı
5 ay önce trafik kazası sonucu kör olan Mehmet Akif öğretmen,...
Aromaterapinin sihirli dünyasıyla rahatlayın
Aromaterapinin sihirli dünyasıyla rahatlayın
Çok yorgunsunuz ve kafanız bozuk! O halde kendinizi 'aromaterapi'nin...
Kaymak gibiyim alın işte ispatı!
Kaymak gibiyim alın işte ispatı!
Güzellik ve bakım kremleriyle tanınan OHT Peptide 3 ve Zen Diamond,...
Ebru kürkçü dükkânına döndü
Ebru kürkçü dükkânına döndü
İzzet Antebi ile Ebru Gürsoy'un evliliğe giden ilişkisi geçen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.