|
|
Lezzet Güneşi
Paklalı süzme Unun ortasını havuz şeklinde açın, yumurta ve tuzu ilave edip una yedirin ve sert bir hamur yapın. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki parçaya bölün, her bir hamuru unlu bir yüzeyde 40- 45 cm çapında yukfa şeklinde açın. Yufkaları oklavaya rulo şeklinde sarıp, oklavayı çıkarın. Rulo yufkaları keskin bir bıçakla 0.5 mm kalınlığında kesin. Kesilen hamurları şeritler halinde unlu bir yüzeye açın, üzerlerine un serperek en az 2 saat dinlendirin. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak 5 dakika soteleyin. Havucu ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Mercimek, su ve tuzu ilave edip, mercimekler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Dinlenen makarnaları delikli kevgirde hafif sallayarak unlarını silkeleyin. Tuzlu bol kaynar suda 15-20 dakika haşlayıp süzün. Pişen ev makarnasını tabağın ortasına yerleştirin, etrafına da yeşil mercimeği yerleştirip servis yapın.
MALZEMELER
* 150 gr. un (elenmiş)
* 2 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 200 gr. yeşil mercimek (haşlanmış)
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 350 ml. su (ılık)
|