|
Fıstıklı incir salamı
Yarım su bardağı inciri ayırıp, kalan incirleri vermut ile birlikte, karışım püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan incirleri ve çamfıstıklarını karışıma ilave ettikten sonra elinizle yoğurun. Ardından 4.5x15 cm. ebatlarında rulo yapın. Şekil verdiğiniz karışımı folyoya sarıp, serin ve kuru bir yerde 3-4 gün muhafaza ettikten sonra, buzdolabına koyun. Dilimleyerek, ballı ceviz ve rokfor peyniriyle birlikte servis yapabilirsiniz. MALZEMELER 6 kişilik * 300 gr. kuru incir (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı vermut
* 1.5 çorba kaşığı çamfıstığı
* Rokfor peyniri (servis için)
Ballı ceviz: * 1 çay bardağı ceviz (4'e bölünmüş)
* 1/4 su bardağı bal
|