Nohutlu hindi
Soğanları zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Salça ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika daha soğanlarla beraber pişirin. Domates, sarmısak, defne yaprağı, karanfil, şeker, nohut, su, tuz ve karabiber katıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak halde servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 500 gr. nohut (haşlanmış)
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 2 adet büyük boy soğan (iri kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1/2 kg. domates (küçük küp doğranmış)
* 15 diş sarmısak (bütün)
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet karanfil
* 1 adet kesme şeker
* 3 su bardağı su (kaynar)
* Tuz n Karabiber
|