Susamlı burgu
Bir kapta peynir ve toz kırmızıbiberi, ayrı bir kapta susam, çörekotu ve tuzu karıştırın. Milföy hamurlarını düz bir yüzeye yayın, üzerlerine fırça ile yumurta sürün. Milföy hamurlarının 10 tanesine peynirli karışımdan, kalanına da susamlı karışımdan serpin. Susamlı milföyleri, susamlar dışa gelecek şekilde peynirli milföylerin üzerine koyun. Her bir parçayı uzunlamasına 4'e kesin. Hazırladığınız her bir şeridi burarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine dizin. Açılmamaları için hamurların uçlarını bastırarak kağıda yapıştırın, en az 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkartıp hemen önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER 40 adet * 1 su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş)
* 1/2 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
* 6 çorba kaşığı susam
* 6 çorba kaşığı çörekotu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket milföy hamuru (20 adet)
* 1 adet büyük boy yumurta (hafif çırpılmış)
|