Tatlı et
Soğanları yemeklik doğrayın. Tavada yağı eritin, önce etleri 10-15 dakika kadar kızartıp çıkartın. Ardından aynı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kasede 2 bardak ılık su içinde 4 kaşık pekmezi eritin. Kavrulmuş et ve soğanları, bir tencereye alın. Pekmezli suyu ekleyin, bir iki taşım kaynatın ve ateşi iyice kısıp, etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Yemeği ateşten alın, yenibahar ile tarçını serpiştirip servis edin.
MALZEMELER * soğan
* 2 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı üzüm pekmezi
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
* Tuz
|