|
|
Lezzet Güneşi
Elmalı pay 15x25 cm. ebatlarında bir fırın kabını yağlayın. Elmaları soyup dilimleyin. Tereyağın 25 gramını kısık ateşte ısıtın. Elma ve esmer şekeri katıp, şeker eriyene ve elmalar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika sallayarak pişirin. Tencereyi ateşten alın, şurubu süzün. Elmaları fırın kabına dizin. Kalan tereyağını yumuşayana ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi ve tozşekeri katıp, hafif ve yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Yumurtayı çırparak yavaş yavaş katıp, metal bir kaşık kullanarak un, baharatlar ve sütü ekleyin. Karışımı kalıptaki elmaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 2-3 dakika fırının içinde bekletin ve servis kabına ters çevirerek çıkartın. Elma sosu: Şurubu orta ateşte ısıtıp, elma şarabını veya elma suyunu katıp, azalana kadar 5 dakika ağır ağır kaynatın. Karıştırarak kremayı katıp, sos ısınana kadar 1-2 dakika daha kaynatın. Sosu kekin üzerine döküp, kremayla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 2 adet yeşil elma
* 125 gr. tereyağı
* 3/4 su bardağı esmer şeker
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1-1/4 su bardağı kekun
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı zencefil
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1/4 su bardağı süt
* 3/4 su bardağı tatlı elma şarabı ya da elma suyu
* 1/4 su bardağı krema
|