En iyi 10 yiyecek türü
1. Zengin soğuk su balıkları: Omega-3 içeren bu balıklar başta somon olmak üzere sardalye, hamsi, ringa, alabalık, ton balığı.
2. Favori meyveler: Lif içeren, antioksidan özellikleri olan meyvelerin başında elma, armut ve greyfurt geliyor. Ayrıca çilek, şeftali, erik, kiraz ve nar da bu gruba dahil.
3. Vücut yağlarına savaş açan meyve yağları: Avokado, zeytin ve hindistancevizi.
4. Baharatlar: Anti-iltihapsal ve antioksidan özelliği var. Tarçın, zerdeçal, çemen, karanfil, yenibahar, muskat başlıcaları.
5. Yağları yakmak için: Tarçın, toz ve taze kırmızı biber.
6. Karnınızı tıka basa doyurmak için: Susam, keten tohumu, badem, ceviz, fındık, çekirdek.
7. Kan şekerini dengelemek için: Barbunya, fasulye, mercimek, nohut.
8. Kilo kaybı ve kemik sağlığı için: Az yağlı yoğurt ve kefir.
9. Eski moda tam tahıllar: Kara buğday, yulaf ve arpa.
10. Taze sebzeler: Sarmısak, ıspanak, kıvırcık lahana, brokoli, turpgiller, maydonoz, dere otu, kekik, fesleğen.
|