|
|
|
|
|
|
Geleceğin aşçı adayları
Betül Yıldırım (22) "Ailem Altınoluk'ta yaşıyor, babam zeytinyağı üreticisi. Onun damak tadı çok gelişmiştir, bir biber almak için kilometrelerce yol gider. Benim aşçılık okumamda o ısrarcı oldu. İyi ki de olmuş! Ece Hanım müthiş bir öğretmen. Bizi İstanbul'daki lokantasına da götürdü, orada da harika yemekler yapılıyor. Ben ileride bir çiftlik kurup kendi hayvanlarımdan aldığım süt, yumurta ve yağ ile yemekler yapmayı hayal ediyorum. Mezun olduktan sonra yurtdışında uluslararası mutfaklarla ilgili eğitim alabilirim."
Murat Dirgen (23) "Yozgatlıyız, ailede herkes iyi yemek yapar. Ben de eniştemin Ankara Ulus'taki kebap lokantasında çalışıyordum. Amcam elimin bu işe yatkın olduğunu, ama önce diploma almam gerektiğini söyleyince okumaya karar verdim. Tencere yemekleri ve çorbalarda iyi sayılırım. Ama Ece Hocamız her şeyi çok güzel yapmamızı istiyor. Buradan mezun olunca kendi lokantamı açmayı planlıyorum."
Şahin Çan (18) "Ben baba mesleğini seçtim. Babam uzun yıllar İsviçre'de büyük bir firmanın mutfağında aşçıbaşı olarak çalıştı. Şimdi de İstanbul'da mesleğine devam ediyor. Ben güzel yemekten her zaman anlardım. Ama bu okula gelene kadar yemek yapmayı bu kadar sevdiğimi bilmiyordum. Şimdi çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum."
Ferhat Tosun (21) "Kayseri'den geldim. Liseyi bitirdikten sonra bir un fabrikasında çalışmaya başlamıştım ama babam devam etmemi istemedi. Bir aşçının yanına verd benii. Önce istememiştim ama sonra mutfağı ve yemek yapmayı çok sevdiğimi fark ettim. O sırada üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. İlk tercihim burasıydı. İleride beş yıldızlı otellerde çalışıp, çok iyi bir aşçı olmak istiyorum".
Mesut Güllü (21) "İstanbul Kasımpaşa'da doğup büyüdüm ama ailem Kayserili. Elim yemek yapmaya hep yakındı, özellikle de hamur işlerine. Arkadaşlar bana 'Patisserie Mesut' diyorlar zaten. Buraya gelmeden önce Taksim'de bir restoranda çalışıyordum. 'Hiç olmazsa doğru düzgün okuluna gideyim ve aşçılığı meslek edineyim' dedim. Böylelikle para kazanırım belki."
|
|
|
|
|
|
|
|
|