|
|
Lezzet Güneşi
Romlu üzümlü kek
Fırını 160 derecede ısıtalım. 20 cm çapında kek kalıbını erimiş margarin veya sıvı yağ ile kaplayalım. Su, rom ve kuru üzümleri küçük bir kapta karıştıralım. Bir kenara bırakalım. Un, kabartma tozu ve kakaoyu büyük bir kapta karıştıralım. Şeker, margarin, bal ve çikolatayı bir tencereye alalım. Malzemeler iyice eriyene dek kısık ateşte karıştıralım. Ocaktan alarak rom, üzüm ve suyla karıştıralım. Metal bir kaşıkla margarin karışımını unlu malzemeye yedirelim. Yumurtaları ilave edelim. Karışımı hazırlamış olduğumuz kalıba dökelim ve pişirelim. Keki 1 saat kalıbın içinde beklettikten sonra ters çevirerek fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım. Servis yapmadan önce kakao ve pudra şekeri serpiştirelim. Ilıkken dilimlere bölüp kremayla servis yapalım.
MALZEMELER
* 1/4 su bardağı sıcak su
* 2 çorba kaşığı rom
* 1/3 su bardağı ince kıyılmış kuru üzüm
* 1.5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1/3 su bardağı kakao
* 1 su bardağı şeker
* 200 gram margarin
* 1 çorba kaşığı bal
* 100 gram kıyılmış sütsüz çikolata
* 2 adet hafif çırpılmış yumurta
* Kakao n Pudra şekeri n Krema
|