kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkese göre bir yiyecek var
Greenpeace'in bayrak gemisi Rainbow Warrior'da dört gün
'Akdeniz için zaman kalmadı'
Temizlikte sirke kullanılıyor
Herkese göre bir yiyecek var
Denizin altında 14 saat kayıt yapılıyor

Herkese göre bir yiyecek var

Rainbow Warrior'da mesai beşte bitiyor. Altıda akşam yemeği için herkes salona geçmiş oluyor. Mutfakla salonu birbirinden ayıran tezgâha hazırlanmış yemeklerden alıyoruz tabağımıza. Böğürtlenli tavuk, haşlanmış çalı fasulyesi gibi bazı yemekler damak tadımıza uymasa da İngiliz aşçımız makarna ve pizza pişirmek konusunda oldukça başarılı. Robert Weston ve yamağı İtalyan Simona Fausta tüm gemi sakinlerine yiyecek tercihlerini belirten formlar doldurtuyor. Vejetaryenler için de oldukça geniş bir mönü hazırlanmış. Salata ve sebze ağırlıklı beslenenlerin sayısı çok. Bu gemide kimse aç kalmıyor. Yemek saatleri dışında da masalarda kuruyemişler, meyveler ve bisküviler mevcut. Her saatte atıştırmak ve enerji depolamak mümkün. Aşçı Robert'in de ilginç bir hikayesi var. Robert, 15 yaşındayken yemek yapmayı gemide öğrenmiş ve uzun süre gemilerde aşçılık yapmış. Bir gün yaşadığı Liverpool'da bir lokanta açmış ve kariyeri birdenbire parlamış. Aynı şehirde iki şube daha açarak çok geçmeden Liverpool'da oldukça ünlü bir lokantalar zincirinin sahibi olmuş, finans konularıyla ilgilenmek üzere de eşini görevlendirmiş. Ancak 23 sene aynı yastığa baş koyduğu eşi, dört çocuğunu ve Robert'i terk edip Robert'in restoranlarından birinin genç müdürüyle birlikte olmaya başlamış. Robert, bu olaydan sonra tekrar gemilere dönmüş. İki hafta önce de ilk kez Greenpeace'le çalışmaya başlamış.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Büyük iktidar kumarbazı Murdoch
 Batman 'Hawar,' diyor...
 Levent'te 3 milyon avroluk bir garaj
 Çocuk gülüşlü yazarın vedası...
 Yaşam tatil dinlemiyor
 İç güzelliği nedir, ne işe yarar?
 Bir kitapla dünyam değişti!
 Sansüre inanır mısınız?
 Ya şundadır ya bunda
 Sübyancı parti
 Doğum günü 1 Ağustos...
 Tarihimizle yüzleşmek
 Sünniler'in de hayran olduğu Şii
 Tanrıların evinde zenciler var
 Duygularınızın da haritası çıkarılıyor
 'Beni memleketimden kimse ayıramaz'
 Çeşme'den İstanbul'a son dedikodular
 'Sesi kısılmış insanları yazıyorum'
 Şile sahillerinde boğulmaların nedeni 'rip akıntısı'
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Mümkünse basınla bir daha konuşmasınlar
Rafet El Roman...
MEHMET ALTAN
30 yıl önce neredeydiniz?
Bahçe-Şehir Uğur Eğitim...
TURGAY NOYAN
Karşıdaki ışıkları yelkenle...
GÜLSE BİRSEL
İç güzelliği nedir, ne işe yarar?
'Henry öykülerine...
AYŞE KULİN
Yaşam tatil dinlemiyor
Cam göbeğinden laciverde doğru...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yaz okulunun ilk öğrencileri
Küçük kuzenler, Çeşme'de...
Fotoğrafçılarla atölye çalışmaları
Fotoğrafçılarla atölye çalışmaları
İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK), tüm...
Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
Geçtiğimiz haftalarda, vitamin ve minerallerin göz sağlığının...
Yemek düşmanlığının altın çağındayız
Yemek yemekten mutluluk duymak, kadınlar arasında neredeyse ayıp sayılıyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.