|
|
|
|
|
|
Herkese göre bir yiyecek var
Rainbow Warrior'da mesai beşte bitiyor. Altıda akşam yemeği için herkes salona geçmiş oluyor. Mutfakla salonu birbirinden ayıran tezgâha hazırlanmış yemeklerden alıyoruz tabağımıza. Böğürtlenli tavuk, haşlanmış çalı fasulyesi gibi bazı yemekler damak tadımıza uymasa da İngiliz aşçımız makarna ve pizza pişirmek konusunda oldukça başarılı. Robert Weston ve yamağı İtalyan Simona Fausta tüm gemi sakinlerine yiyecek tercihlerini belirten formlar doldurtuyor. Vejetaryenler için de oldukça geniş bir mönü hazırlanmış. Salata ve sebze ağırlıklı beslenenlerin sayısı çok. Bu gemide kimse aç kalmıyor. Yemek saatleri dışında da masalarda kuruyemişler, meyveler ve bisküviler mevcut. Her saatte atıştırmak ve enerji depolamak mümkün. Aşçı Robert'in de ilginç bir hikayesi var. Robert, 15 yaşındayken yemek yapmayı gemide öğrenmiş ve uzun süre gemilerde aşçılık yapmış. Bir gün yaşadığı Liverpool'da bir lokanta açmış ve kariyeri birdenbire parlamış. Aynı şehirde iki şube daha açarak çok geçmeden Liverpool'da oldukça ünlü bir lokantalar zincirinin sahibi olmuş, finans konularıyla ilgilenmek üzere de eşini görevlendirmiş. Ancak 23 sene aynı yastığa baş koyduğu eşi, dört çocuğunu ve Robert'i terk edip Robert'in restoranlarından birinin genç müdürüyle birlikte olmaya başlamış. Robert, bu olaydan sonra tekrar gemilere dönmüş. İki hafta önce de ilk kez Greenpeace'le çalışmaya başlamış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|