Kırmızı lahanalı börek
Bir çorba kaşığı zeytinyağını ayırıp, kalan yağı ısıtın. Kıymayı ilave edin ve karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Lahana ve kuşüzümünü katın, hızlı ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak, yaklaşık 5 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiberi katıp harmanlayın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Hazırladığınız harcı milföy hamurlarına paylaştırın, arzu ettiğiniz şekilde katlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığınız zeytinyağı ile yumurta sarısını çırpın, hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 6 adet milföy hamuru
* 200 gr. kıyma
* 400 gr. kırmızı lahana (ince kıyılmış)
* 2 tatlı kaşığı kuşüzümü
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)
|