|
|
Portakal şerbetli haşhaş keki
Altı bölümlü bir kek kalıbını yağlayın. Bir kapta tereyağını yumuşatıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şeker, limon kabuğu rendesi ve portakal kabuğu rendesini ilave edip yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurtadan sonra karışımı çırpın. Metal bir kaşıkla un, haşhaş tohumu ve portakal suyunu ilave edip, karıştırın. Karışımı bir kaşık yardımıyla kek kalıbına paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan 2-3 dakika bekletin. Üzerlerini portakal kabukları ile süsleyip, şerbeti dökerek servis yapın.
Şerbet: Portakalın kabuğunu, beyaz kısımlarını almadan soyun. Şeritli doğrayıp küçük bir tencerede suyla kaynatıp, ateşi kısın. 2 dakika daha ağır ağır kaynatın. Kabukları ayırıp, suyunu süzün. Kabukları tavaya alın. Portakal ve limon sıkıp, sularını tavadaki kabukların üzerine dökün. Şekeri ilave edip, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika daha ağır ağır kaynatın.
MALZEMELER * 100 gr. tereyağı
* 1/2 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı kekun
* 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 1 kahve fincanı portakal suyu
Şerbet: * 1 adet portakal
* 1 adet limon
* 1-1/4 su bardağı su
* 2 kahve fincanı tozşeker
|