Kabakları su dolu bir kapta yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşadıkları zaman suyun içinden alıp süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Bu arada soğanları küçük küçük kesin. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın doğradığınız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bunun üzerine kuşbaşı eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bir yerde biberleri küçük küçük doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Daha sonra doğranmış biber ve rende domatesi de tencereye ilave edin. Yemeğin tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Süzgeçte beklettiğimiz kabakları ortalarından ikiye kesin ve içlerini kaşıkla oyun. Tencerede hazırladığınız karışımı kabakların içlerine doldurun. En son mantarları ince ince dilimleyin ve kabakların en üstüne mantarları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yemeğinizi birkaç dakika bekletip servis yapın.