|
 |
 |
 |
|
 |
 |

Şampiyon halterci masöz oldu
Dünya ve Avrupa Şampiyonu bayan halterci Derya Açıkgöz, işsiz kalınca masöz oldu.
1994 yılında henüz 17 yaşındayken İstanbul'da yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda 3. olarak bronz madalya kazanan, yine aynı yıl İtalya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olarak bayanlarda Türkiye adına halter dalında madalya alan ilk bayan halterci olarak tarihe geçen Derya Açıkgöz, işsiz kalınca masöz olmak zorunda kaldı.
Türkiye'yi uzun yıllar artı 75. kilogramda temsil eden ve henüz 29 yaşında olan milli halterci Açıkgöz, 1 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra Akdeniz Olimpiyatları'nda da kürsünün en üstüne çıkmayı başarmıştı.
Uluslararası
şampiyonalarda defalarca kez madalyalar alan Derya Açıkgöz, halterde yaşanan olumsuzluklar nedeni ile işsiz kaldığını, geçen vefat eden babasının 400 YTL emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermeye çalıştığını söyledi.
Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan 2003 yılında mezun olan Açıkgöz, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından açılan masör kursunu 2004 yılında başarı ile bitirerek masöz oldu.
Aylardır işsiz olduğunu belirten Açıkgöz, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım sayesinde bayan judo milli takımına masöz olarak alındığını, 3 aydan bu yana judo federasyonunda masöz olarak çalıştığını, Yıldırım'ın en kısa zamanda kendisi ile sözleşme yapmasını umduğunu söyledi.
Halterde son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar nedeni ile bu spora karşı hevesinin kaçtığını, öte yandan uzun zamandan bu yana hiçbir halter yetkilisinin kendisini aramadığını, faal sporu bırakmak için yaşının henüz daha genç olduğunu, ancak hayat şartlarından dolayı bundan böyle judocu kızların başarısı için ter dökeceğini açıkladı.
Açıkgöz, aktif sporcu iken kendisine sadece ASKİ Spor Kulübü'nün ve Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sahip çıktığını, bu nedenle kendilerine minnettar olduğunu söyledi.
Uluslararası Gençler Bay-Bayan Judo Turnuvası için Macaristan'a gelen Derya, turnuva boyunca tüm bayan ve erkek Türk judocuların yanı sıra, salonda bulunan diğer ülkelerin sporcularına da elinden gelen yardımı yaptı. Sakatlanan yabancı sporcular turnuva doktoru yerine Derya'nın yanına gelerek ilk yardım müdahalesi talebinde bulundular.
Salonda bulunan sporcuların sempatisini kazanan Derya, salonda bulunan sporcular tarafından ''Teresa Anne'' olarak adlandırıldı.
Judo Genç Milli Takımı Başantrenörü Murat İnan ise Derya'nın 35 yaşına kadar rahatlıkla judo sporu yapabileceğini, 2 ay çalışarak sıkletinde kesin madalya alabileceğini düşündüğünü, sporcunun judoya başlaması için harekete geçeceklerini açıkladı.
(AA)
|
|
|
|
 Fatma Altınay Delibaş 26.09.2006 05:19:41 Başarılı,kendini kanıtlamış sporcularımızın bu tür çalışmalar içerisinde görmek beni gerçekten dugyulandırdı.Ünuversite mezunu olması,başarılı sporcu olması nedeniyle bu dalda azim göstericeğini,bu ugraşın onun için (iş hayatı)bir basamak olacağını düşünüyorum.Aslında kendisi Halter Federasyonunda sözleşmeli bayan halter antrenörü olarakta başlaya bilirdi.Neden olmuyor bilemiyorum.
Bende Türkiyenin İLK BAYAN HALTER SPORCUSU ve ANTRENÖRÜYÜM.Bayan halter sporu 1987 den sonra bizimle başlamıştır.Bende sporcumuz gibi ek iş olarak KONDİSYONERLİK VE MASÖZLÜK yapmaktayım.Kendimde eski Milli atletim.Şu anda Gençlik ve spor İL müdürlüğünde ATLETİZM ANTRENÖRLÜĞÜ yapıyorum.
Bizim gibi sporcu kişiliğine sahip insanların teşkilatta ve toplumda yerlerini çalışarak alıcaklarını umuyorum.Çünkü spor insanların ERDEM vasıflarını gelişmektedir.Bu kardeşimizin çalışarak edinecegi yol mühakkak temelleri sağlam olmalı ve toplum olarak değerlerimize sahip çıkmalıyız.Kendisine bu zor yolda başarılar..
 volkan coskun 24.07.2006 14:47:36 Milli sporcularımız her zaman türkiyeyi kendi cabaları cercevesinde cok iyi temsil ediyor ve biz bunları sadece sampiyon veya derece yaptıklarında onları görebiliyoruz amatöre bence biraz daha ilgi gösterilmeli onlara iş imkanları yaratılmalı veya aylıklar bağlanmalı bence bu sayede türk sporcular daha iyi yerlere gelebilir olimpiyatlarda gördük amarikayı rusyayı neden örnek alamıyoruz hala bu başarılar sporcuya destekle olur Milli sporcularımıza sahip cıkalım onların hayatlarını kolaylaştırmak için biran evvel devletin haerekete gecmesi gerekiyor. Amatör başarılı sporcular bu durumlara düsmemeli . . .
|
|
 |
|
 |
|