Patates gözlemesi
Salam, bir çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta, soğan, patates, maydanoz, nişasta, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Kalan yağın yarısını 30 cm. çapında yağsız bir tavada ısıtın, hazırladığınız malzemenin yarısını tavaya yayıp, üstünü kaşığın tersiyle düzeltin ve 3-4 dakika pişirin. Tavanın çapında düz bir tabağa ters çevirin ve tekrar tavaya kaydırın, bu yüzünü de 3-4 dakika pişirin. Kalan yağ ile ayırdığınız malzemeye de aynı işlemi uygulayıp, hazırladığınız sosla servis yapın.
Sos: Krem peynir ve yoğurdu karıştırıp, pürüzsüz olana kadar çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve soğanı ilave edip, bir kez karıştırın.
MALZEMELER * 1 kase macar salam
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
* 1 adet soğan
* 2 adet orta boy patates
* 4 çorba kaşığı maydanoz
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası
* Tuz, karabiber
Sos: * 1/2 su bardağı krem peynir
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı taze soğan
|