Ali Nazik
Patlıcanları ince ince kıyın, süzme yoğurt ve sarmısağı ilave edin ve iyice karıştırıp, servis tabağına yayın. Eti ince yaprak yaprak kesin. Isıtılmış yağda hızlı karıştırarak yaklaşık 10 dakika soteleyin. Etin pişmesine yakın yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Domatesi katıp, 2-3 dakika daha karıştırarak soteleyin ve baharatları karıştırıp, ateşten alın. Tabağa yerleştirdiğiniz yoğurtlu patlıcanın üzerine hazırladığınız etleri yayıp, sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 4 tane patlıcan
* 250 gr. yoğurt
* 5-6 diş sarmısak
* 600 gr. parça et
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet etli kırmızı biber
* 1 adet domates
* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
|