|
|
Çerkez tatlısı
Suya tozşekeri katın, hızlı ateşte karıştırarak eriyinceye kadar ısıtın. Ateşi kısın, şerbet hafif koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin, 2-3 dakika daha kaynatın sonra soğuyuncaya kadar dinlendirin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı, yumurta, yumurta sarısı, tozşeker, irmik ve tuzu katıp, dairesel hareketlerle una yedirin. Düz unlu bir yüzeyde hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru bir kez daha yoğurup, 4 eşit parçaya bölün. Fındığı robottan geçirin, yumurta beyazlarını katıp, karıştırın. Her bir hamur parçasını düz ve unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında açın, bir kenara fındıklı karışımın dörtte birini yayın ve sıkı rulo şeklinde sarın. Ruloyu keskin bir bıçakla 1,5 cm. eninde halkalar şeklinde kesin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Hazırladığınız hamuru soğuk yağa atın ve orta ateşte, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile çıkartıp, soğuk şerbete atın. Delikli kepçe ile çıkartıp servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. un (elenmiş)
* 75 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 2 adet yumurta
* 3 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı irmik
* Bir tutam tuz
* 1 su bardağı fındık
* 3 adet yumurta beyazı (hafif çırpılmış)
* Sıvıyağ
Şerbet: * 1 lt. su
* 1,5 kg. tozşeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
|