Firik pilavı
Isıtılmış zeytinyağında etleri bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin. Soğan ve etli kırmızıbiberi ilave edip, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını da ilave edip karıştırdıktan sonra 1-2 dakika daha sürekli karıştırarak soteleyin. Kaynar su ve tuzu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Firiği katıp, etin suyunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Pilavın üzerine karabiber, kimyon ve kırmızıbiber serpin. Tereyağını ısıtıp, üzerine gezdirin ve karıştırarak servis yapın. MALZEMELER * 300 gr. et (orta yağlı ve küçük kuşbaşı doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince doğranmış)
* 1 adet etli kırmızı biber (küçük küp doğranmış)
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 5 su bardağı su (kaynar)
* Tuz
* 3 su bardağı firik (pilavlık bulgur)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
|