Kestane keki
Kestaneleri robottan geçirerek kırıklayın. Kabartma tozu, tereyağı, yumurtaların sarıları, kakao, şeker, ceviz ve likörü ilave edip, püre olana kadar robottan geçirin. Yumurtaların beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpıp, yavaş yavaş kek karışımına katın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp, 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalıptan çıkartıp, soğumaya bırakın. Cam bir kaba çikolatayı kırıklayıp, benmari usulü eritin. Kremayı çırpıp, eritip soğuttuğunuz çikolataya katın. Soğuyan keki yatay olarak ikiye bölün, iki parçanın üzerine kremanın yarısını sürüp, ikinci parçayı koyun. En üste kalan kremayı sürüp, kakao serpin.
MALZEMELER * 400 gr. kestane püresi
* 2,5 paket kabartma tozu
* 125 gr. tereyağı
* 5 adet yumurta
* 3/4 su bardağı kakao
* 3/4 su bardağı tozşeker
* 3/4 su bardağı ceviz
* 4 çorba kaşığı badem likörü
* 3/4 su bardağı krema
* 100 gr. bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı kakao
|