Peynirli tart
Un ve tuzu bir kaba eleyin. Kaşar peyniri ve tereyağını yedirerek ilave edin. Soğuk suyu katıp, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru, 23 cm. çapında bir tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla birkaç delik açıp, yağlı kağıt yayın ve kağıdın üzerine fasulye taneleri koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra üzerinden fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın. Soğan ve sarmısağı ısıtılmış zeytinyağında 4 dakika soteleyip, ayrı bir kapta domates ve maydanozla karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine yayın. Yumurtaları, hardal, krema, yeşil biber sosu, tuz ve karabiber ile çırpıp domatesli harcın üzerine dökün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Keçi peynirlerini koyup, 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|