Etli sufle
Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı 2-3 dakika soteleyin. Etleri ilave edip, 5 dakika daha soteleyin. Ispanak, tuz ve karabiberi harmanlayıp, ıspanak yapraklarını ovun. Sotelediğiniz etin yarısını ve naneyi katıp, iyice karıştırın. Yufka ve ıspanaklı malzemenin yarısını karıştırıp, 35 cm. çapında derin bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine sırasıyla kalan ıspanaklı karışımı ve ayırdığınız etleri koyun. Süt ve yumurtayı iyice çırpıp, fırın kabındaki malzemenin üzerine gezdirin ve 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz peyniri serpin, 5 dakika bekletip servis yapın.
MALZEMELER 1 paket piliç göğüs kuşbaşı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğal n 1 diş sarmısak 1/2 kg. ıspanak * Tuz, karabiber * 1 çorba kaşığı nane * 2 adet yufka * 2 su bardağı süt 2 adet yumurta * 1 su bardağı kaşar peyniri
|