Caipirinha içmeden asla
Yemek gustosu yüksek. Örneğin, Antiquarius dayanılmaz Portekiz yemekleriyle çok gözde. Buradan iki kişi bir şişe şarapla 150 YTL'ye çıkabilir, üstelik damak serüveni yaşayarak. Benim en sevdiğim yer, Leblon'da çok hoş bir ara cadde olan Rua Dias Ferreira'daki Carlota oldu. Sadece 12 masanın yer aldığı bu bembeyaz, tertemiz, seçkin lokanta, şaşırtıcı bir Brezilya deniz ürünü repertuarı sunuyor. Istakozlu, enginarlı, sorbeli ve enfes malbec şaraplı bir mönü ardından gelen hesap İstanbul'daki fiyatların nasıl insafsız olduğunu söylüyor hemen. Ya da rodizio deneyebilirsiniz; yiyebildiğiniz kadar yeyin. Marius'ta hem et hem de deniz ürünleri var, en fazla 40 YTL'ye. Carioca'lar geceye, iş sonrası, 'botequim'lerde (mahalle barı) Antarctica veya Brahma birası (chopp deniyor) veya şekerkamışı likörü Cachaça ile hazırlanan Caipirinha ile başlıyorlar. Burada tapas değil, 'tira gosto' sözcüğü geçerli.
|