|
|
Havuç çorbası
Dereotunun yarısı, krema ve sirkeyi iyice karışıncaya kadar robottan geçirip, üzerini kapatın ve kullanıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Isıtılmış tereyağında soğanları, yumuşayıncaya ve sararıncaya kadar yaklaşık 5 dakika orta ateşte soteleyin. Kereviz, havuç ve kırmızıbiberi ilave edip 2- 3 dakika daha soteleyin. Sebze suyu veya piliç suyunu ilave edin. Nane, kalan dereotu ve defneyi küçük bir mutfak tülbentine sarıp bağlayın ve çorba malzemesine katın. Çorbayı üzeri kapalı olarak kaynama noktasına getirin, ateşi kısıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeşillik buketini çıkartın, havuçlu karışımı robottan geçirerek pürüzsüz püre haline getirin. Çorbayı tekrar tencereye koyup, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerlerine birer kaşık dereotlu krema koyarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 1 kg. havuç
* 1 demet dereotu
* 1 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 2 sap kereviz
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 6 su bardağı sebze ya da piliç suyu
* 1/2 demet nane
* 1 adet defne yaprağı
* Tuz, karabiber
* 1/3 su bardağı limon suyu
|