|
|
Bahtışen
Fındık ezmesi, fındık, şeker, tarçın ve tereyağının üçte ikisini karıştırın. 20x30 santimlik fırın kalıbını yağlayın. 3 yufkaya yağ sürüp üst üste yayın ve 2'ye katlayın. Katladığınız yufkaları kalıba yerleştirip, üzerine fındıklı karışımın üçte birini serpin. Diğer yufkaları da yağlayın, 3 tanesini üst üste yayıp 2'ye katlayın ve fındıklı karışım ile aynı işlemi uygulayarak, en üstte yufka kalacak şekilde tüm yufkaları yayın. Yufkaların taşan kısımlarını keserek düzeltin ve kalıp içindeki yufkaları da baklava şeklinde kesin. 180 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirip, derecesini 150 dereceye düşürün ve üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişirin. Sıcak baklavanın üzerine, sıcak portakal şurubunu dökün. Portakal şurubu: Bütün malzemeleri kısık ateşte, şeker eriyene kadar kaynatmadan karıştırın. Kısık ateşte üzeri açık olarak karıştırmadan 5 dakika kaynatın.
MALZEMELER 25 dilim
* 175 gr. fındık ezmesi
* 1 su bardağı fındık
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 175 gr. tereyağı
* 12 adet baklavalık yufka
Portakal şurubu: * 1,5 su bardağı tozşeker
* 2/3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
* 1/2 tatlı kaşığı tarçın
|