Cevizli yaprak sarma
Yaprakları akan suyun altında yıkayın ve tekrar pişirilmeden yenecek gibi haşlayın. Yarım çay bardağı ısıtılmış zeytinyağında soğanları sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Bulguru ilave edip karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Kaynar su ve kuşüzümünü katıp bir kez karıştırın ve kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Taze soğan, maydanoz, nane, beyaz peynir, ceviz, dolma baharı ve tuzu katıp, iyice harmanlayın. Hazırladığınız bulguru içle yaprakları ince ince sarın. Kalan zeytinyağı ve limon suyunu iyice çırpın ve dolmaların üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER * 250 gr. asma yaprağı
* 2/3 su bardağı bulgur
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı kuşüzümü
* 1/2 demet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 5 sap taze nane
* 100 gr. beyaz peynir
* 1/2 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı dolma baharı
* Tuz n 1/2 adet limonun suyu
|