|
|
İstiridye
Derin bir kapta unun ortasını havuz gibi açın. Ilık su, şeker, 3 kaşık zeytinyağı, tuz ve mayayı koyun, mayayı eritip, 10 dakika dinlendirin. Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi karıştırıp, 10 dakika yoğurun. Üzerine ılık su sürüp, streçle kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Isıtılmış 1 kaşık zeytinyağında etleri 5 dakika soteleyin. Labne ve kaşar peynirini karıştırın. Domates, kırmızı biber, soğan, sarmısak, anason, kekik ve karabiberi karıştırıp, domates suyunu çekinceye kadar 10 dakika pişirin. Dinlendirilmiş hamuru 2-3 dakika yoğurup, 20'ye bölün. Her bir hamuru unlu bir yüzeyde 10 cm. çapında açın. Üzerine 1 tatlı kaşığı domatesli sos, 1 tatlı kaşığı sotelenmiş et ve 1 tatlı kaşığı peynir karışımı koyup, hamuru poğaça gibi kapatın. Yağlanmış tepside 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER 20 adet * 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı su
* 1/4 tatlı kaşığı tozşeker
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı maya
* 1/2 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 4 çorba kaşığı labne
* 2 çorba kaşığı eski kaşar
* 2 adet domates
* 4 çorba kaşığı soğan
* 2 diş sarmısak
* 1/2 çorba kaşığı anason
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı karabiber
|