Ekşili pancar çorbası
Soğanları küp küp doğrayıp, tencereye alın. Yağ ve salçayı ekleyip, soğanlar pembeleşene dek soteleyin. Ardından pancar saplarını ince ince kıyıp, tencereye aktarın. Suyunu çekene dek kavurun. Hemen suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca nohutları, tuz, karabiber ve koruk ekşisini ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca fesleğen serperek, servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 2 adet soğan
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 demet pancarın sap kısımları
* 2 çorba kaşığı un
* 8-10 bardak su
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* Yeteri kadar tuz, karabiber
* 1 çorba kaşığı fesleğen
* 1 çorba kaşığı koruk ekşisi veya limon suyu
|