|
|
Şehriyeli hindi but kapama
Hindi but, soğan, karabiber, defne yaprağı, kakule ve maydanozu düdüklü tencereye yerleştirin. Salçayı bir su bardağı kaynar su ile açın. Salçalı su ve kalan kaynar suyu malzemelerin üzerine döküp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika haşlayın. Zeytinyağı ile arpa şehriye ve taze soğanları ağır ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Hindi budunu alacak büyüklükteki fırın kabına, kavrulan şehriyeyi boşaltın. Biberleri ilave edip karıştırın. Haşlanan budun suyunu süzüp ayırdıktan sonra, şehriyenin ortasına gömülecek şekilde yerleştirin. Arpa şehriyelerin üzerine, ayırdığınız suyu gezdirin. Kuru nane ile sarımsağı bir kaşık zeytinyağı ile karıştırıp budun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında suyunu çektirin. Taze nane ve dereotu serpip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 paket hindi but
* 2 adet büyük boy soğan
* 10 adet tane karabiber
* 1 adet defne yaprağı
* 4 adet kakule
* 6 sap maydanoz
* 1 çorba kaşığı salça
* 6 su bardağı su
* 3 su bardağı arpa şehriye
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 10 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı kuru nane
* 6 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 demet taze nane n 1/2 demet dereotu
|