Patatesli tart
Hamuru ısıtılmış kenarlı kalıba yükselterek yayıın. Soğanı doğrayıp, sıvıyağ ile kavurun. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp, soğana katın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve fesleğeni de ilave edin. Hamurun üzerine bu malzemeyi yayın. Yumurta sarısını tuz ve karabiberle birlikte karıştırıp, tartın üzerine sürün. Margarini küçük küçük keserek tartın her yerine serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket 4'lü milföy hamuru
* 3 adet patates
* 2 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* Yarım demet maydanoz
* Yarım çay kaşığı fesleğen
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
|