Mantar çorbası
Mantarları boyuna ince ince dilimleyerek tencereye alalım. Limon suyunu mantarların üzerine ekleyelim. Su ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Ayrı bir tencereye tereyağını alıp, eritelim. Unu ilave edelim. Un çok hafif pembeleşmeye başladığında sütü azar azar karıştırarak ekleyelim. Mantarları haşlama suyu ile birlikte ekleyelim. Gerekirse biraz su da katalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak pişirelim. Didiklenmiş tavuk etlerini de katalım. Tuzunu ayarlayalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım.
MALZEMELER * 250 gram mantar
* Yarım limon
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1,5 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Yarım demet dereotu, tuz
* 100 gram haşlanmış tavuk göğsü eti
|