Lezzet Güneşi
Fındık sarması 250 gram asma yaprağını geceden ıslatın. Bol su ile yıkayıp, haşlayın. 1 su bardağı dövülmüş fındığı, 1 su bardağı pirinci, 2 adet ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi, 1 çorba kaşığı naneyi, 1 tatlı kaşığı tozşekeri ve 1 kahve fincanı sıvıyağı iyice karıştırın. Yaprakları bu harçla sarın ve tencereye dizin. 1 buçuk su bardağı su koyup, 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş fındık serpip servis yapın.
MALZEMELER * 250 gram asma yaprağı
* 1 su bardağı fındık
* 1 su bardağı pirinç
* 2 adet soğan
* Tuz, karabiber
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 buçuk su bardağı su
|