TÜRKİYE'DE yılda 43-45 milyon ton meyve sebze üretiliyor. Türkiye'nin sebze üretimi AB üyesi ülkelerin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini, meyve üretimi de yüzde 40'ını oluşturuyor. Bu üretimin yalnızca yüzde 7-8'i ihraç ediliyor. Hava sıcaklığının düşük olduğu kış aylarında seralarda domates, patlıcan, kabak gibi sebzelerde döllenmeyi sağlamak amacıyla hormon olarak nitelendirdiğimiz 'bitki gelişimi düzenleyiciler' kullanılıyor. Sebzeler çiçek aşamasındayken, sıcaklık 10 derecenin altındaysa meyve tutumunu sağlamak amacıyla çiçeklerin
üzerine hormon püskürtülüyor. Meyveler bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra olgunlaşıyor, bu sırada hormon sebzede parçalanıyor. Ancak kanserojen etkisi olan bazı hormonların hiçbir aşamada kullanılmaması gerekiyor. Ancak bilinçsiz üretici ve denetimsizlik sebze- meyve tüketiminde güvensizlik yaratıyor.