* Bu çalışmayı TOKİ ve İstanbul Defterdarlığı kendi arasında istediği gibi yapabilecek mi? Hayır, biz Maliye Bakanlığı'na öneri götürüyoruz. TOKİ de talep ediyor. TOKİ dışında da yapı kooperatifler ve şahıslar talepte bulunuyorlar. Bizim hisseli olduğumuz yerleri vatandaşlar ihaleye girmeden alabiliyor.
* Bu araziler Defderdarlık ve Gelir İdaresi ayrıldıktan sonra mı bulunmaya başlandı? Bu yapılanmadan sonra birimler uzmanlaşmaya gitti. Defterdar eskiden hem Milli Emlak'a hem vergi dairelerine hem de muhasebata bakıyordu. Şimdi deftardar olarak ben sadece muhasebat ve Milli Emlak'a bakıyorum. Gelir İdaresi ise sadece vergi dairelerine bakıyor. Her ikimiz de işlerimizi eskisine göre çok verimli yapıyoruz.
* Milli Emlak'tan İstanbul Defterdarlığı ne kadar gelir elde ediyor? Başka çalışma var mı? Geçen yıl 120 milyon YTL'ydi. Bu yılki hedefimiz 170 milyon YTL. Bünyemizde mali Hizmetler Uzmanlığı birimi oluşturuldu. Böylece memurlarımız alanlarında ücretsiz uzmanlık eğitimi alıyor. Kalite artıyor.