| | Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı Topkapı Sarayı'ndaki "Hamam" sergisi Osmanlı'da yıkanma kültürünün yanı sıra mutfak kültürünü de anlatıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul, Topkapı Sarayı Müzesi'nde bir sergi açıldı: "Hamam''... Topkapı Sarayı'nı sadece hükümdarın Osmanlı İmparatorluğu'nu yönettiği yer olarak görmek, "bir...devamı |
|
| | Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir Yıllardır Rumelihisarı'nda hizmet veren Kale Cafe & Pastane, kahvaltısı ile ünlü. Özellikle hafta sonlarında önünde kuyruk oluşan mekanda kahvaltı denince akla gelebilecek her şey mevcut. Kahvaltısı ile ünlü Kale Cafe, yaklaşık 23 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. Cansın Akoral ve Celal...devamı |
|
| | Kuşkonmazın zamanı geldi Bol vitamin içeren, vücuttan suyun atılmasına, böbreklerin çalışmasına yardımcı olan kuşkonmazın kalorisi de çok az. Son birkaç haftadır bazı şık restoranlarda tabağımda garnitür olarak kuşkonmaz parçaları görmemiş olsaydım, mevsiminin geldiğini fark bile etmeyecektim. Oysa şu sıralarda...devamı |
|
| | Şarap dünyasının son gözdeleri Verona'daki 15. Şarap Yarışması'nın şampiyonu tarihi II. yüzyıla uzanan Segura Viadus oldu. Kavaklıdere 'Lal' de 2006 mansiyon ödülü aldı. Verona'dayız. Burası bir "şehir devletinin'' arkasındaki en önemli "menzil.'' Venedik Cumhuriyeti ise günümüz İtalyasını oluşturan önde gelen şehir...devamı |
|
| | Mis kokan zencefilli kurabiyeler Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu'ndan aşağı doğru inerken küçücük bir dükkan dikkatimizi çekiyor. Kaldırımdan iki basamakla inilen 12 metrekarelik bu minik mekanın adı da "Küçük Kurabiye Dükkanı." Daha önce büyük bir firmada finans koordinatörlüğü yapan ve emekli olan Mehmet Söğütlüoğlu'nun...devamı |
|
| | Baharatı kendinden Bahar ayları kuzu etinin en lezzetli olduğu dönem... Çünkü yılbaşından sonra dünyaya gelen kuzular otlamaya başladı. Doğanın coşkuyla fışkırdığı bugünlerde yedikleri otlar da etlerine doğal baharat katıyor. GURMELERİN son yıllarda üst üste en iyi restoran seçtikleri Four Seasons...devamı |
|
| | Balık ustasının balıkçılık dersi Karakin Deveciyan'ın 1915 yılında eski yazıyla kaleme aldığı "Türkiye'de Balık ve Balıkçılık" adlı eserinin Türkçesi yeniden basıldı. Çocukluğum Kadıköy Mühürdar ve Bostancı Tan Sokak'ta geçti. İlk balık tutma denemelerimi, doldurulup üzerinde kanalizasyon pompalama tesisi kurulan...devamı |
|
| | Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri Adını Afrika'daki bir adadan alan Zanzibar, beş yıldan beri Caddebostan'da hizmet veriyor. Mekan yeşillikler içindeki bahçesi ve Adalar manzarasıyla Anadolu yakası sakinlerinin gözdesi. Caddebostan'da yer alan Zanzibar, özellikle bahar aylarında bahçesinin de açılmasıyla Anadolu yakasının...devamı |
|
| | Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü Zanzibar'ın Napoli usulü yapılan pizzaları arasında her damak tadına hitap eden çeşit var. İçinde patlıcan, kabak ve zeytin gibi sebzelerin bulunduğu Pizza Verdure de bunlardan biri. Zanzıbar'daki tek lezzet tabii ki kahvaltısı değil. Pizzadan salataya kadar İtalyan mutfağından farklı...devamı |
|