kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gündem 23 Nisan olayları
Arınç: Katı laiklik sosyal hayatı cezaevine çevirir

Kuyuya taş atıldı

23 Nisan'da çarşaflı resmigeçit, sakız çiğneme ve "Meclis'te 21 yaşındaki çocuk"la başlayan tartışmalar Türkiye'yi gerdi.

Çatışılmasın diye sustuk
Erdoğan: Çatışmaya imkân vererek ülkenin gelecek hedeflerini tehlikeye düşürmemek için konuşmak gereken yerde sustuk. Bunu da sesi gür çıktığı için konuşanlar, bu ülkenin bahtını karartmasın diye yaptık.

Türban kesmedi sıra çarşafta
Baykal: AKP iktidarda olmasa Çorlu'da çarşaf giymiş çocuklara yürüyüş yaptırılmayacaktı. Türban kesmedi, sıra kara çarşafta. Arınç, Anayasal düzenle çatışma halindedir. Türkiye'nin Ahmedinecad'lara ihtiyacı yok.


Gündem 23 Nisan olayları

"Geleceğin Türkiyesi'nde bu gerçekleri millet hep bir ağızdan söyleyecek"..."AKP iktidarda olmasa kara çarşaf giymiş çocuklar yürümezdi".

Gelecekte hep bir ağızdan söylenecek
23 Nisan törenlerine rahatsızlığı nedeniyle katılmayan Başbakan, tartışmalara, dün partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmayla katıldı. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan'daki konuşmasına isim vermeden gönderme yapan Erdoğan, Çocuk Meclisi'nin geçici başkanlığını yapan 21 yaşındaki imam hatip öğrencisi İbrahim Seyhan'a ise sahip çıktı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

SUSTUK, ÇÜNKÜ
"Türkiye'nin rotasını aydınlıklardan geri çevirmemek, milletimizin dikkatini dağıtmamak, çatışmaya
imkan vererek ülkenin gelecek hedeflerini tehlikeye düşürmemek için konuşmak gereken yerde susmayı tercih ettiğimiz de olmuştur. Sadece sesi gür çıktığı için konuşanlar bu milletin bahtını karartmasın diye yaptık. "Yaşayanlar görecek, bugün üstü örtülmeye çalışılan kimi gerçekler, Türkiye'nin gelecek 10 yılında, 20 yılında, 30 yılında millet tarafından hep bir ağızdan söylenecek. O Türkiye'de cumhuriyeti korumak için demokrasiyi azaltmak değil, cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte korumak gerektiğini herkes kavramış olacak. O Türkiye'de kimse kürsülerde millete ne yapmaları gerektiğini dayatmayacak. O Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletin kendisinde olacaktır, duvarda değil. "O geleceğin Milli Egemenlik haftalarından milletin sesinden başka ses yankılanmayacaktır. Milletimiz önüne çekilen setleri aşarak bir gün o engin sulara ulaşacaktır. "Zaman içinde yanlışa düştüğümüz oldu, milletimizin huzuru ve uzun vadeli menfaatler adına o an gönlümüzün ısınmadığı bazı gereklilikleri yerine getirmekten kaçınmadık. Bunlar siyasi vebal olacaksa bu millet için ödemeye hazırız."

Ahmedinecadlar'a ihtiyacımız yoktur
CHP lideri, 23 Nisan olayları nedeniyle TBMM Başkanı'nı hedef aldı. Deniz Baykal, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, Arınç'ın asıl rahatsızlığının Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde 'irticanın bir numaralı tehdit' olarak gösterilmesinden kaynaklandığını iddia etti, tepkisinin aslında bu belgeyi kabul edip altına imza atan Başbakan'a olduğunu söyledi. Arınç'ın düşüncelerinin "devletin yüksek temsilinde görev yapan devlet yetkilisi tarafından ilk kez bu açıklıkta ifade edildiğini" belirten Baykal, şöyle devam etti: "Türkiye'nin Ahmedinecadlar'a ihtiyacı yok. Büyük bir birikim var ve bu birikim tutulamaz hale gelmiştir. Meclis Başkanı seçilirken de bu düşünceleri kamuoyuyla paylaşmalıydı. Niye şimdi çıkıp söylüyor, arkasında ne var bilemem." Arınç'ın "23 Nisan çocukları diye 21 yaşında bıyıklı gençlerle mesaj vermeye çalıştığını" da iddia eden Baykal, Arınç'a şöyle seslendi: "Memleketin anayasal hukuk düzeni içinde en üst düzeyde sorumluluk üstlenmişsiniz. Sizin parçası olduğunuz sistemli, bu kadar açıktan, bu kadar çatışmalı bir konumda olduğunuzun ortaya çıkması şaşırtıcı ve yadırgatıcıdır. Huzuru bozmak, olmadık çekişmeler için organizasyonlar yapmak, finans sağlamak, gerginlik yaratmak, devletin en üst noktasından bunun sözcülüğünü yapmak yakışıyor mu Allah aşkına!" "AKP iktidarda olmasa Çorlu'da çarşaf giymiş çocuklara yürüyüş yaptırılmayacağını" da söyleyen CHP lideri Deniz Baykal, iktidarın laiklik takiyesi yaptığını, Başbakan'ın insanları inanlar-inanmayanlar diye ayırdığını öne sürdü.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 ABD ile 'yeni vizyon'
 Sakız için tutuklama reformlara sabotajdır
 Bu kez Başkan değil protokoldekiler gerdi
 Erdoğan: Her gün evlatlarımız ölüyor
 Son anda önlenen silah krizi
MUHARREM SARIKAYA
Erdoğan "sabır" istedi
Başbakan Tayyip...
YAVUZ DONAT
Çankaya hesapları
Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın 23...
Üç kişiyi öldüren yarışçı alkollü çıktı
Otodrag Şampiyonası'nda seyircilerin arasına girerek 3 kişinin...
Ablasına 'Can' verdi
Hatice Akdeniz anemisiydi. Sağlıklı bir kardeşten ilik nakli...
Zana-Barzani zirvesi
Zana-Barzani zirvesi
Eski DEP milletvekili Leyla Zana, DTP'den habersiz gittiği Kuzey...
Dedelerini andılar
Dedelerini andılar
Çanakkale çıkarmasının 91'inci yıldönümü için gelen 10 bin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu