Pırasa köftesi
Pırasaları ayıklayıp, yeşil kısımlarını ayırdıktan sonra beyaz kısımlarını irice kıyın. Tencereye biraz su koyup, pırasanın beyaz kısımları yumuşayıncaya kadar pişirip, süzün. Bir tavada kıyma, maydanoz, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı suyu çatalla sürekli ezerek iyice kavurup, soğutun. Top top olmamasına dikkat edin. Pırasa ile kıymayı, robottan geçirin. Pırasalı kıyma, suda bekletilip sıkılmış ekmek içi, yumurta sarısı ve tarçını ilave edip, karıştırın. Karışımdan ufak köfteler hazırlayın. Bir kapta yumurta aklarını hafif çırpın. Köfteleri yumurta akına bulayıp, bir tavada, kızdırılmış zeytinyağında iki tarafını da iyice kızartın. Kağıt havluda fazla yağlarını alıp, sıcak servis yapın.
6 kişilik * 1/2 kg. kıyma * 1 kg. pırasa * 3 çorba kaşığı maydanoz * 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1/2 tatlı kaşığı karabiber * 2 dilim bayat ekmek * 2 adet yumurta * 1 tatlı kaşığı tarçın * Karabiber * Zeytinyağı
|