Fırında pırasa
Soğanları 2 kahve fincanı zeytinyağında yumuşatın. Doğranmış pırasa katlarını açarak soğana ekleyin. Ağır ateşte kendi suyu ile pişirip, ateşten alın. Bulgurun yarısı, yulaf ezmesi, maydanoz, dereotu, peynir ve baharatları ilave edip, karıştırın. Başka bir kapta yumurta ile sütü çırpıp, bulgurlu harçla harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye harcı 1,5-2 cm. kalınlığında yayın. Kalan bulguru üzerine serpip, spatula ile bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Biraz soğuyunca üzerine limon suyu gezdirip, dilimleyerek servis yapın. 6 kişilik * 1 kg. pırasa * 1 adet iri boy soğan * 3 kahve fincanı zeytinyağı * 1 su bardağı bulgur veya pirinç * 1 su bardağı yulaf ezmesi * 1/2 demet maydanoz * 1/2 demet dereotu * 200 gr. beyaz peynir * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 adet yumurta * 2 kahve fincanı süt * 1 adet limonun suyu
|