Yanya köftesi
Kıyma ve diğer bütün malzemeleri karıştırın, iyice yoğurup, yumuşak bir köfte hamuru yapın. Üzerini streçleyip, buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Köfte hamurundan çorba kaşığı yardımıyla alıp, elle yassı veya yuvarlak şekil verin ve köftelerin her tarafını unlayın. Yağı ısıtıp, köfteleri kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını alın. Sebze veya sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
6 kişilik * 1/2 kg. kıyma * 4 adet yumurta * 2 dilim ekmek (bayat, kabukları soyulmuş) * 2 çorba kaşığı un * 1 adet soğan (ince rendelenmiş) * 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış) * 1/2 demet dereotu (iri doğranmış) * 1 çay kaşığı yenibahar * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çorba kaşığı kekik * 1 çorba kaşığı nane * Karabiber, tuz * Un (kızartmak için) * Zeytinyağı (kızartmak için)
|