|
|
Ton balıklı ekmekler
Ton balığı (süzmeden), tereyağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sarmısağı pürüzsüz bir kıvam olana kadar robottan geçirip, bir kaba alın. Kapari, fesleğen yaprağı, mercanköşk ve soğanı ilave edip, karıştırın. Üzerini streçleyip, servis yapmadan önce 1 saat buzdolabında dinlendirin. Otlu gevrek ekmeklerle servis yapın.
Otlu gevrek ekmekler: Zeytinyağı, sarmısak, mercanköşk ve fesleğen yaprağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin her iki taraflarını da bu karışımla yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının ızgara telinde her bir yüzü kızarıncaya kadar pişirin.
6 kişilik * 2 küçük kutu ton balığı (konserve) * 30 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 2 tatlı kaşığı limon suyu * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 tatlı kaşığı kapari * 1 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı * 2 tatlı kaşığı taze mercanköşk (doğranmış) * 3 çorba kaşığı soğan * 6 dilim ekmek (2 cm. kalınlığında kesilmiş) * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çorba kaşığı taze mercanköşk (doğranmış) * 2 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı (doğranmış)
|